Toljuk el kicsit magunktól a zajló háború intellektuális részét és vessünk pillantást arra a vetületre, ami a leggyomorforgatóbb. A világtörténelem leghatalmasabb gladiátorjátékára.

Sok évvel ezelőtt a feleségemmel beszélgetve a mindenféle “való-világokról” mondtam neki, hogy fogunk még látni igazi, vértől iszamos “játékokat” is, mert a show mindig erősebb kell legyen az előzőnél. Épp, mint a kábítószereknél. Ez jó másfél évtizede volt. 

Most, amikor már egy éve zajlik a Show, minden gladiátor játékok legnagyobbika, ahol maguk a Játékosok teszik közzé személyes csatáikat és söprik be drukkereik ájult dicshimnuszait, egy kérdés fogalmazódik meg bennem: Biztos, hogy ezt akarjátok? 

A Colosseum közönsége, mi vagyunk. Maga az épület, ami befogadja a közönséget, a média mindenféle felületei. A Tv, a rádiók, az internet, a közösségi felületek mind. Ez a Colosseum. Minden Colosseumok Colosseuma, hiszen milliárdnyi ember figyelmét képes befogadni. És a Szervezők irányítani a milliárdnyi figyelő tekintetet. Mert a Colosseum tele van mindenféle műsorvezetővel, az események elemzőivel, magyarázóival. 

 

Talán ez is érdekelné

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük