“Zelenszkij, ma, amikor találkozik Biden amerikai elnökkel nyomjon egy csókot annak a feje búbjára, és mondja meg neki, hogy üdvözlöm Bahmutból!”

Ezt az üzenetet Prigozsin küldte a sorozatszínésznek, Bahmutból Telegramm csatornáján, ami (Bahmut) most már kezd egyre jelentéktelenebb lenni a nyugatos értékelők szemében. Ezt aznap tette közzé, amikor Joe bácsival volt találkozója. Én úgy látom, hogy valahogy nem tűnik fel senkinek.

Pár napja még attól volt hangos a média világa, hogy   Prigozsin, a Wagner PMC vezetője, V. V. Putyin régi barátja válogatott kifejezésekkel ostorozta az orosz vezetést. Volt is nagy szakértés szerte a világon, hogy most aztán borul minden oroszok cárjának, Putyinnak trónja! Hogy tud kimenni a Wagner Bahmutból? Majd dühösen fogják a puskáikat és köpködve odébb állnak? Milyen jó kis szaftos hírecske volt a Nyugat már majdnem elkeseredett közönségének. Fel is lélegeztek és újra szárnyra kelt a remény: lesz itt győzelem, fogunk még Moszkvában hamburgert süttetni Putyinnal…

Lett is győzelem. Orosz.

Hát nem furcsa? Ez a kis közjáték. Elébb a Wagner majdnem kivonul a harctérről – szavakban – s lészen öröm a túloldalon, majd mikor a nagy színész a gazdinál vizitelni készül, egyszerre csak meggondolják magukat Prigozsinék és ripsz-ropsz elfoglalják a maradékot is Bahmutból. Elébb miért nem? 🙂 

A tantusz még mindig ott kering a levegőben, nem ért földet. Ez a Nyugat akar hegemón lenni? Ez, aki még egy ilyen eléggé átlátszó maszkirovkát is így lenyel, s most nem tudja kiköpni, mert megakadt a torkán.   Figyeljük meg barátaim, hogy mikor ér földet ez a tantusz, mikor esik le már a Lajtán túl is.

Istenem, kikkel vagyunk mi már megint szövetségben!

Sic transit gloria mundi – occidentis

Talán ezt is élvezné

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük