A Bekezdések.hu oldal írt egy rövid cikket egy amerikai vizsgálatról, ahol az Ukrajnába érkezett támogatások sorsát vizsgálták. Egy teljesen elképesztő következtetésre jutottak: jó részét ellopták. Hihetetlen! Idézik is az egyik megállapítást: „az ukrán kormányban és a magánszektorban tapasztalható korrupció hosszabb távon kockázatot jelent az amerikai és külföldi segítségnyújtás hatékonyságára nézve.” No, ez ragadta meg a figyelmemet. A korrupció, amit már többször is felszámoltak az európai demokráciák gyöngyében, kockázatot jelent.

Mivel alsó és közép szinteken – saját (ukrán) bevallásuk szerint – már felszámolták ezt a kockázatot, akkor vajon hol lehet még ilyen kockázati tényező? Lehetséges? A felső vezetés maga lenne a kockázati tényező? Talán csak nem…? Maga a Hős! A Haladó Demokratikus Világ (többszörös) Hőse? Akkor lehet, hogy ez a háború, csak egy nagyon sajátos üzleti modell az ukrajnai maffiatevékenység gyakorlatában? Egy üzleti innováció?

Van egy kérdés, amit már máshol is feltettem, főleg az Európai Unió adományozói gyakorlatával kapcsolatban: Vajon ezekből a nem ellenőrizhető pénzekből, mennyi jutott és/vagy jut vissza az adományozók kezeihez? Gondolok itt arra, hogy mind az Egyesült Államokban, mind pedig az Európai Unióban jövőre tétmeccsett jelentő választások lesznek. Azt pedig mind a Tengerentúli Clinton Alapítvány, mind pedig az EU-i Parlament képviselőivel kapcsolatban láttuk, hogy a választási és egyéb pénzek forrásai tekintetében nem különösebben válogatósak. Magyarul: mennyi volt a visszaosztás, elvtársak?

Továbbá adódik a feltevés, hogy a közeli jövőben esetleg számítsunk a Hős és környezete távozására is? Csak kérdem…

Talán ez is érdekelné

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük