Ez egy rövid híradás Marija Zaharova válaszáról, amit Joseph Borellhez intézett, annak nem túl bölcs nyilatkozata miatt.

Elolvastam és már nem is igen csodálkozom.

És ezek után a Nyugat elemzői, szakértői, bizonyítvány-magyarázói csodálkoznak, hogy a Globális Dél, a Világ nem-nyugati-része hanyat-homlok menekül ettől a félnótás bagázstól?

Már majdnem leírtam ennek a szerényképességűnek a nevét, de rájöttem, hogy semmi emberek neve úgy fog a feledésbe merülni, hogy nyomuk sem marad. Sajnos lassanként az itthoni elitnek is tudomásul kell vennie, hogy az, amit Európaként imádtak és ami után évtizedekig szaladtak, nem létezik. A szemünk láttára merül alá a történelem szemétdombjának mindent elemésztő mocsarába. Ez a nyugati politikusi réteg a nyugati társadalmak végső mellékterméke. Nem egy-két oda nem való emberről van szó, hanem nagyjából az összesről. És mivel ez az ő társadalmaiknak a terméke, nem is remélhetjük, hogy tudnak egy másfajta gárdát az irányítópultokhoz szavazni. Mert az nincs. Lehet, hogy később lesz, de azoknak a képződése egy nemzedéknyi időt fog igénybe venni. Legalább.

S azt nekünk nincs időnk kivárni.

Talán ez is érdekelné

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük