Rólam

Földvári Tamásnak hívnak és én hívom létre ezt a blogoldalt, hogy kisebb-nagyobb írásaimnak egyfajta gyűjtőhelye legyen.

1970-ben születtem, Miskolcon. Eredetileg földmérést tanultam, de mivel tíz éves korom óta élénken érdekelt a történelem és a földrajz, több kísérlet után 1996-ban fölvételt nyertem a Miskolci Egyetem történelem szakára. 2000-ben a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi karán kezdtem meg teológiai tanulmányaimat papnövendékként. Két év után a Kapucinus Delegációhoz csatlakoztam, ahol 2004-ig voltam. Egy évet itthon, egy évet Olaszországban töltöttem. Ekkortól, 2004-től kezdődött önálló utam, immár a történelem mellett a teológia művelésével is.

2003-ban kezdődött az a nagyobb lélegzetű munka, ami eredetileg csupán egy szó előfordulásainak vizsgálatával indult. Az érdekelt ugyanis, hogy a görög pneuma (πνεῦμα) kifejezés valójában, mit jelent? Ez az egyszerű kérdés idővel elvezetett ahhoz, hogy elkezdjem fordítani az Újszövetséget.

Ez a munka 2009-re odáig jutott, hogy már a négy evangélium elkészült. 2010-ben némi szerkesztés és javítgatás után magánkiadásban kiadtam könyvalakban. Azóta sajnos nem jutottam odáig, hogy befejezzem a teljes Újszövetség fordítását és az ebből való újabb könyv elkészítését.